Diş Tedavileri

firstluck kullanıcısının resmi
3 Ağustos, 2015 - 11:36 -- firstluck

 

Diş ağrısı mutlaka ve geciktirmeden tedavi edilmesi gereken bir ağrı çeşididir. İnsanlar ömürleri süresince en az bir kez diş ağrısı çeker. Diş ağrısı tedavisinde son aşamaya kadar dayanmak önemli bir etkendir. Dişlerinizde hissettiğiniz en küçük bir sorunda hemen bir diş doktoruna başvurmalı ve tedavi sürecinizi başlatmalısınız.

 

Diş Ağrısının Sebepleri;Diş minesinde yıpranma,Diş çürükleri ve apseler,Diş etinde yangı veya ,Dişeti hastalıkları,Yirmilik (gömülü) dişler,Sinüzit türevi hastalıklar,Dişeti hastalıkları,En sık diş ağrısına neden olan faktör diş çürükleridir. Diş çürüklerinin toplumumuzda gözlenme sıklığı %97’dir. Diş çürümesinin nedeni yetersiz bakım ve yeterli temizliğin oluşmamasıdır. Ağızın içinde şekerli veya unlu yemek birikintilerinin kalması, bakteriler ile birlikte ağızda hamız oluşumuna ve çürüklere sebep olur. 

 

Diş Ağrısının Semptomları

Hafif başlayan ağrı, zamanla şiddetlenir ve dayanılması çok güç bir hal alır ve zonklama olarak anlaşılır. Dişlerde sıcak-soğuk yemek ve içeceklere karşı hassasiyet meydana gelir. 

Dişlerde küçük kırılmalar meydana gelebilir. Bununla birlikte o bölgede iltihap da varsa dışardan da anlaşılacak şişlikler meydana gelebilir.Dişe yapılan bir baskı ağrıyı daha da yoğunlaştırır.Ağrı geceleri daha çok yoğunlaşabilir.Dişte veya dişetinde kanamalar meydana gelebilir

 

Diş Ağrısı Teşhisi

Diş ağrısında tanı koyulması için kesinlikle doktora danışmanız zaruridir. Ağrı, rezonanslarla tüm ağza genişlediğinden hangi dişinizin ağrıdığını anlamanız her zaman mümkün olmayabilir. Uzman bir doktor bunun tanısını rahatça verecektir. Ağrıyan diş ve ağrının nedeni bilindikten sonra iyileştirmeye başlanır.

 

Diş Ağrısı Çekenlere Öneriler

Diş ağrısı sorunu yaşıyorsanız acil olarak bir diş hekimine müracaat etmelisiniz. Diş ağrısının kendiliğinden, tedavi gerçekleştirilmeden geçmek gibi bir ümidiniz olmasın. Ağrı başladıktan sonra ne kadar ihmal ederseniz, tedavi ne kadar geç başlarsa, ağrınızla beraber dişinizin rahatsızlığı da o derece vahim olur. 

 

Diş doktoruna gitmeden önce, dişin üzerine aspirin yada ağrı kesici koyma gibi metodlar uygulamayınız. Bu nevi uygulamalar diş ağrınıza iyi gelmeyeceği gibi durumunuzu daha da kötüleştirebilir. Bu zaman zarfında dişlerinizin arasında kalan yemek artıklarını bir diş fırçası yada diş ipi aracılığıyla arıtabilirsiniz. Diş ağrınızın yakınındaki bölgede şişlik de varsa o alana soğuk pres uygulayabilirsiniz. Buz yerleştirecekseniz buzu bir bezin arasına yerleştirerek, dolaysız olarak dişe değdirmemeniz gerekmektedir. 

 

Ağrılarınızla ilgili şuurlu olmak, ağrınızın derecesini bilmek, ağrılarınızla ilgili kendinizi sınamak ve yakın zamanda uzman doktorların canlı yayında ağrılarla ilgili önemli bilgiler sunarak sorularınızın yanıtlanacağı, yepyeni bir ağrı bilinçlenme platformu olan agriyiyen.com sitesini de ziyaret etmenizi öneririz.