Domain Transferi Yapmanın Temel Nedenleri

Beyongs kullanıcısının resmi
26 Eylül, 2015 - 01:27 -- Beyongs

Domain Taşıma – Transferi Yapmanın Temel Nedenleri

http://www.sitenasilkurulur.net/domain-transferi-nasil-yapilir

Webmasterlar tarafından sıklıkla sorulan bir konu haline gelen, domain taşıma işlemleri artık üzerine bir makale hazırlanması gereken konulan arasına girdi. Öyle ki birçok kişinin üzerinde mutabık olmadığı bir konu olan domain taşıma, sizlerin de hatalar yapmanıza neden olabilir. Her ne kadar çok zor bir işlem olmasa da, farklı platformların farklı prosedürlere sahip olmalarından dolayı ortaya sorunlar; hatalar çıkabiliyor. Böyle durumlarda sizler de bir problem ile karşılaşmamak istiyorsanız domain taşıma üzerine oluşturulmuş makalemizi okuyun!

Öncelikle domain transferi neden yapılır; bu sorunun cevabını verelim. Kullanılan domainin bağlı olduğu hosting firmasının yeterli desteği sunamıyor olması, taşıma sırasında gösterilen en büyük nedenler arasındadır. Özellikle de sitenin donması, zaman zaman kesintilere uğruyor olması gerek ziyaretçilerin siteye olan bakışlarının negatifleşmesine; gerekse de Google botlarının verdiği seo puanlarının düşmesine sebebiyet vermektedir. Böyle durumlar yıllarca emek verilen sitelerin bir hiç uğruna zarar görmesini ifade ettiğinden, webmasterlar tarafından sinir bozucu olabilmektedir.

Sitenasilkurulur.net

Domain transferi yapmak, eğer sizler de benzer sorunlar yaşıyorsanız ve çözümünü bir şekilde sağlayamadıysanız mecburiyet haline gelmiş demektir. Bu noktada çok fazla takılmamanız gerektiğinin altını da çizelim. Bazı insanlar domainlerini değiştirmek için hosting firmasına gereğinden fazla şans tanıyorlar. Tamam, en ufak bir hatada değişim yapmak oldukça yanlış bir tutum; buna diyecek herhangi bir şeyimiz yok ancak eğer sorununuz birkaç kere tekrar ediyorsa, yani kronikleşmişse aynı hosting firmasında ısrar etmek sizlere yarardan çok zarar verecektir. Bu yüzden de domaininizi sorunların kronik olarak tekrarlanması durumlarında değiştirme konusunda cesur olun. Ama önce ilgili bilgilendirmeleri edinmek için sizlere yukarıda sağladığımız bağlantıları kullanın ve hataların oluşmasına mahal vermemiş olun!