Sandviç Panel

firstluck kullanıcısının resmi
23 Temmuz, 2015 - 14:37 -- firstluck

Sandviç Panel, çift kat boya işlemi gerçekleştirilmiş galvaniz sac ya da alüminyum levha arasına çeşitli doygunluk ve kalınlıklarda poliüretan enjeksiyon işlemi uygulanmasıyla meydana getirilen kompozit çatı ve cephe kaplama malzemesidir. Yüzey kaplaması olarak da kullanılır.

Standard olarak 3 tip sandviç panel çeşidi vardır. Bunlar Soğuk oda, çatı ve cephe paneli olarak adlandırılırlar. Sandviç Paneller, montaj aksesuar opsiyonları ve basitliği ile inşaalarda alternatif fikirler üreten ilk tercihlerde cephe ve çatı kapatma ürünleridir. Sandviç Panel kullanılmakta olduğu bayağı ileri seviyede su, ısı ve ses yalıtım imkanı sağlamktadır, binalarda boya ve sıva benzeri kaplamalara gereksinim kalmasını sağlamaz.

Galvanizli sac alt ve üst yüzeylerde deforme olup, boyama işlemi Coil Coating teknolojisi ile gerçekleştirilmektedir. Bu teknoloji, panellerin dış ortam koşullarında uzun yıllar boyu korozyona karşı sağlam kalmasını ve çeşitli renk alternatiflerini bulundurmasını da sağlamaktadır. Panel üretiminde, çeşitli kalınlıklarda alüminyum ve sac kullanımı, farklı taşıyıcılar, yalıtım dolgusu ve yapılara uygun olabilecek malzeme opsiyonları tavsiye edilir. Sandviç panel’de yalıtım malzemesi olarak öncelikle poliüretan, sonra da taş yünü ve polystren(EPS) kullanılmakta. Boyalı metallerde boya çeşitleri olarak PVDF, Polyester, Poliüretan ve Plastisöl maddelerinden biri kullanılmaktadır. Genel olarak, Sandviç Panellerde kullanılmakta olan metallerde uygulanan standart boya türü polyester boyadır.

Polyester Boyalı Sacın kalınlığı 0,50 mm olup üst yüzeyi 25 mikron polyester esaslı boya ile boyanarak, iç yüzeyinde ise astar boyalı galvaniz sac kullanılmıştır.

Sandviç Panel, projelere uygun boyutlarda üretildiği için montaj kolaylığı sağlamaktadır. Bununla beraber fire vermeden çatı ve cephelerin kaplanmasında etkin olmaktadır. Düşük ağırlık ve yüksek taşıma kapasitesine sahiptir.

Sandviç Panelim kullanım yeri olarak; Sanayi yapıları, soğuk oda depoları, silolar, tavuk çiftlikleri, şantiye yapıları ( konteynırlar ), zirai yapılar, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi taşıyıcı sistemi çelik ve prefabrike beton olan yapılarda tercih edilir.