Sandviç Panel Hakkında

firstluck kullanıcısının resmi
12 Ağustos, 2015 - 11:31 -- firstluck

 

Sandviç Panel, çift kat boya işlemi yapılmış galvaniz sac ya da alüminyum levha arasına farklı yoğunluk ve kalınlıklarda poliüretan enjeksiyon işlemi uygulanmasıyla meydana getirilen kompozit çatı ve cephe kaplama malzemesidir. Yüzey kaplaması olarak da kullanılmaktadır.

 

Standard olarak 3 tip sandviç panel çeşidi vardır. Bunlar Çatı, cephe ve soğuk oda paneli olarak isimlendirilmişlerdir. Sandviç Paneller, montaj aksesuar opsiyonları ve kolaylığı ile yapılarda alternatif fikirler oluşturan üstün nitelikte çatı ve cephe kapatma malzemeleridir. Sandviç Panel kullanıldığı kısımlarda bayağı üst seviyede ısı, su ve ses yalıtım olanağı sağlamktadır, binalarda boya ve sıva benzeri kaplamalara gereksinim kalmasını sağlamaz.

 

Galvanizli sac üst ve alt yüzeylerde deforme olup, boyama işlemi Coil Coating teknolojisi ile gerçekleştirilmektedir. Bu teknoloji, panellerin dış ortam koşullarında uzun seneler boyu korozyona karşı sağlam kalmasını ve çeşitli renk seçeneklerine sahip olmasını sağlar. Panel üretiminde, farklı kalınlık ebatlarında sac ve alüminyum, yalıtım dolgusu, farklı taşıyıcı sistemlere ve binalara uygun olabilecek malzeme opsiyonları sunulur. Sandviç panel’de yalıtım malzemesi olarak ilk tercih poliüretan, sonra da taş yünü ve polystren(EPS) kullanılmakta. Boyalı metallerde boya çeşitleri olarak PVDF, Polyester, Poliüretan ve Plastisöl maddelerinden biri kullanılmaktadır. Genel olarak, Sandviç Panellerde kullanılan metallerde uygulanan standart boya türü polyester boyadır.

 

Polyester Boyalı Sacın kalınlığı 0,50 milimetre olup üst yüzeyi 25 mikron polyester esaslı boya ile boyanarak, iç yüzeyinde ise astar boyalı galvaniz sac kullanılmıştır.

 

Sandviç Panel, projelere uygun boyutlarda üretildiği için montaj basitliği sağlamaktadır. Bununla birlikte fire vermeden cephe ve çatıların kapatılmasında etkin sayılmaktadır. Yüksek taşıma ve düşük ağırlık kapasitesine sahiptir.

 

Sandviç Panelim kullanım yeri olarak; Endüstri yapıları, soğuk oda depoları, silolar, tavuk çiftlikleri, şantiye yapıları ( konteynırlar ), zirai yapılar, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi taşıyıcı sistemi çelik ve prefabrike beton olan yapılarda tercih edilir.