Yenilenemez enerji kaynakları hangileridir?

Beyongs kullanıcısının resmi
2 Haziran, 2015 - 18:09 -- Beyongs

Yenilenemez enerji kaynakları hangileridir?

Doğadaki güneş, su gibi yenilenebilir kaynakların yanında, aynı zamanda yenilenemeyen ve tükendiğinde biten ya da yenisinin oluşumu için yıllar geçmesi gereken enerji kaynakları da vardır. Bu tür kaynaklara yenilenemez enerji kaynakları adı verilir.

Yenilenemez enerji kaynakları doğalgaz, kömür, petrol ve bor madenidir. Bu kaynaklar hem ülkemizde hem de dünyada çıkarılır. Son araştırmalar sonucu, 50 sene içerisinde bu kaynakların tükeneceği söyleniyor. Bu nedenle dünyada her ülkenin önlem alması ve her bireyin bu kaynakların tüketiminde bilinçli davranması gerekiyor. Ülkeler arası çatışmalar ve gerginlikler meydana getiren bu kaynakların tükenmesine karşılık çözümler ve öneriler de oluşturulmalıdır. Yenilenemez enerji kaynaklarını dünya yaşamında yeri ve önemi oldukça fazladır. Yenilenemez enerji kaynaklarının kullanımı yaklaşık olarak yüzde 95 oranında görülür.

Yenilenemez enerji kaynakları tükendiğinde eski haline de dönüşemez. Bu nedenle tasarruf ve bilinç çok önemlidir. Enerji kaynaklarının ülkemizdeki çıkarımları da çok dikkatli kullanılmalıdır ve alternatif kaynaklar üretilmelidir.

Kaynak: yenilenemez enerji kaynakları nelerdir - Buyutec.net

Not: İç kanama belirtileri ve basur belirtileri gibi sağlığımızı yakından ilgilendiren birçok makale de Buyutec.net sitesinden okunabilir.