Merak Edilenler

Dünyada En Çok Bulunan Kuş Türü Hangisi?

Dünyada En Çok Bulunan Kuş Türü Hangisi?

Piliç, hem de açık ara.
Dünyada yaklaşık 52 milyar piliç vardır: Yani insan başına dokuz tane. Bunların yüzde 75'i yemek içindir, ama neredeyse 3000 yıldır piliçler asıl olarak yumurtaları için besleniyorlardı, İngiltere'ye Romalılar gelene kadar kimsenin pilicin etini yediği görülmemiştir.
Dünyadaki tüm piliçlerin kökeni Kırmızı Orman Tavuğu (Gallus gallus gallus) denen Tayland'a has bir tür sülüne dayanmaktadır. Ona en yakın modern akrabası dövüş horozlarıdır.

Piliçlerin ve yumurtaların seri üretimi 1800'lerde başladı

Deve Kuşu Kafasını Kuma Gömer mi

Deve Kuşu Kafasını Kuma Gömer mi

Asla bir devekuşunun kafasını kuma gömdüğü görülmemiştir. Bunu yapsaydı boğulurdu.
Bir tehlikeyle karşılaştığında her aklı başında hayvan gibi devekuşu da var gücüyle kaçar.
Devekuşlarıyla ilgili bu efsane, bazen yuvalarında (genelde yere kazılmış sığ bir delik şeklindedir) boyunlarını dümdüz yere uzatıp görüş alanında bir tehlike olup olmadığını yokladıkları için ortaya çıkmış olabilir. Eğer yırtıcı bir hayvan çok yaklaşacak olursa kalkıp tabanları yağlarlar. Saatte 65 km'ye kadar bir hızla otuz dakika boyunca koşabilirler.

Goriller Nerede Uyur?

Goriller Nerede Uyur?

Goriller Nerede Uyurlar?

Bu büyük, kaslı primatlar her akşam (hatta bazen ağır bir öğlen yemeğinden sonra) ya yere ya da ağaçların alçak dallarının içine yeni yuvalar yaparlar.

Çok genç olanlarının dışında kesin kural her yuvaya tek gorilin yatmasıdır.

Bu yuvalar şaheser değildir (biraraya getirilivermiş eğri dallar ve minder niyetine daha yumuşak yeşillikler) ve yapılması on dakika kadar alır. Dişiler ve genç hayvanlar ağaçlarda, erkekler ve "silverback (gümüşsırt)" denen gorilse yerde uyumayı tercih eder.

Ses Duvarını Aşan İlk İcat Hangisidir?

Ses Duvarını Aşan İlk İcat Hangisidir?

Kırbaç

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"141","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"164","style":"float: left;","width":"117"}}]]Kırbaç 7000 yıl önce Çin'de icat edildi, fakat kırbaç "şaklaması"nın, kırbacın sapına çarpan derinin sesi olmayıp, mini bir ses duvarı patlaması olduğunun anlaşılması ancak 1927'de yüksek-hızda fotoğrafçılığın icadıyla mümkün oldu.
Kırbaç şaklaması, kırbacın vurulması anında kendi etrafında katlanmasıyla oluşan halkadan kaynaklanır.

Kimyaokulu.com - Merak Edilen Bilgiler

MERAK EDİYORSANIZ

(713)

Bilimsel makaleler... Atom bombası, hava kirliliği, su kirliliği, güldürme gazı, hava yastığının çalışma prensibi, çöplerin yaşamı, yediklerimizin kimyacası, vurgun olayı, ozon, doğal mıknatıs, nükleer reaktörler, maddenin 4. hali,  vb. gibi günlük hayatta karşılaştığımız  hayatımızdaki kimya ile  ilgili yazılar...     

MERAKLISINA YAZILAR      37

Yükselen Hava Niçin Soğur?

Yükselen hava niçin soğur? Yolcu uçakları yükseldikçe dış ortamın sıcaklığının düştüğü ekranlardan gözlenebiliyor ve bu sıcaklık -40 derecelere ulaşabiliyor bunun sebebi nedir? Uçaktayken Güneşe yaklaşmamıza rağmen sıcaklık niçin yükselmez? Bu sorulara cevap arayalım. Isı alışverişinin ihmal edilebildiği durumlarda hava basıncı azaldıkça hava sıcaklığı azalır ve bunun terside doğrudur.

RSS - Merak Edilenler beslemesine abone olun.