Eylül 2020

5.Sınıf Fen Bilimleri - Işığın Maddeyle Karşılaşması Konusu Ders Anlatımı (Uzaktan Eğitim) Videosu

5.Sınıf Fen Bilimleri Dersi - 5.Ünite: Işığın YayılmasıIşığın Maddeyle Karşılaşması Konusu Ders Anlatımı (Uzaktan Eğitim) Videosu İzlemek İçin İçeriğe Gözatın...

Bölüm 1: Periyodik Sistem (Periyodik Tablo) Ders Notu - Konu Özeti

Elementler arası ilişkileri görebilmek, maddelerin yapısını ve özelliklerini anlayabilmek için elementlerin sınıflandırılması önemlidir. 19. yüzyılda yaşayan bilim insanlarının çalışmaları sonucunda elementlerin benzer fiziksel ve kimyasal özelliklerine göre sınıflandırılması için kullanılan periyodik tablo (periyodik cetvel / periyodik sistem) ortaya çıkmıştır.

Canan Dağdeviren Kimdir?

Canan Dağdeviren, 4 Mayıs 1985 tarihinde İstanbul. Üsküdar'da Adanalı bir anne ve Sivaslı bir babanın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Caner ve Emre adında iki erkek kardeşi vardır. 5 yaşındayken babasının hediye ettiği Marie Curie ile ilgili bir kitabı okumasıyla fiziğe karşı ilgisi oluştu. Büyüdüğünde de Marie Curie'nin eşi Pierre Curie'nin keşfi piezoelektrikten ilhamla aletler üretti.

Pastörizasyon

Genellikle süt ve meyve sularında uygulanır. 65 °C - 30 dakika tutulduktan sonra aniden soğutulur. Sütte bulunabilen tüberküloz, salmonelloz ve brucella gibi zoonoz (hayvan ve insanda ortak görülen) enfeksiyonlar önlenmiş olur. Pastörize edilmiş sütte ölmeyen saprofit mikroplar zamanla üreyerek sütün bozulmasına (kesilmesine) neden olur. Pastörizasyon bir dezenfeksiyon yöntemi olduğu için pastörize gıdalarda patojen olmayan mikroorganizmalar bulunabilir. Bu nedenle pastörize ürünler buzdolabında saklanmalı 48 saat içerisinde tüketilmelidir.
dersdoktoru kullanıcısının resmi

Whatsapp ile Kaç Kişi Video Görüşme Yapabilir?

3 Eylül, 2020 - 12:20 -- dersdoktoru

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı ama pandemi süreci henüz devam ediyor. Hal böyle olunca uzaktan eğitimler de artık hem devlet okulları hem de özel okulların vazgeçilmezi haline geldi. Güvenlik gerekçeleriyle milli eğitim bakanlığı öğretmen ve öğrencileri EBA'ya yönlendirse de