Portal Tasarım ve Yönetimi Nedir?

firstluck kullanıcısının resmi
10 Ağustos, 2015 - 11:59 -- firstluck

 

Portal tasarımı ve yönetimi, kurumsal firmaların web üzerindeki yer almasına yaklaşım tarzını en iyi şekilde yansıtılmasına dair "Portal" kelimeye dayanarak belirlenen proje çalışmasının oluşturulmasıdır. Hizmet sunulan markalar ve müşteriler içindeki iletişime aracılık edilmesini en iyi tarzda sağlanmasını destekleyen anlayış şeklidir. Portal kelime öbeğinin kapsamında; dünya ile markanın iç dünya arasında etkileşim, iletişim, yönetim-satış ve pazarlama süreçlerinde oluşmasını gerçekleştirmektedir.

 

Portal tasarımı ve yönetimi anlama tarzıyla kurumsal şirketlerin marka bakış açışlarına dair rakiplerinin proje planlarını analiz etmesi, iş süreçlerinin çözümlenmesini analiz ederek başlangıç olarak bu sürede, günümüz yaşantısına kadar dizayn edilen ve yönetilen portal yönetimi müşterilerine dair rakip firmaları karşı duruşlarında avantaj imkanları oluşması sonunda marka bilinirlikleri artması sonunda olumlu veriler sağlanabilmektedir. Web portal'larının yapısında önem gösterilen unsur sürelerinde izlenen yol haritası göz önünde bulundurulmasında yazılım kısmında proje yönetiminlerinde sorun teşkil etmeyecek tarzda ilerlemeler görülmektedir. 

 

İlerlenen yol haritasında Segmentasyon, İş Gereklilik Planı, Wireframing, Hissiyat ve Görünüm, Tasarım, Kodlama, Senaryo Tesisleri, Web Stres Testleri, Hayata Geçirme, Kontrol Sürekliliği ve Süreç Yönetimi olarak projelerde ilk olarak tanımlamaları bildirilmektedir. Her biri projelerin olumlu sonuçlar olmasına dair etkili faktörler olarak hissiyatlı şekilde dikkat edilerek yapılmakta olan adımlardır. Kontrol sürekliliği dönemlerinde yazılım ekipleri portal yönetimi devamlı gözetmen altında tutarak, iş bitmesi sonunda canlı yayına geçilecek zaman durumunda oluşabilecek olası sorunlar karşısında müdahale edilmesini sağlar ve gereksinimli düzeltmelerin en seri şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. 

 

Tüm bu işlemler hakkında daha fazla ayrıntı ve daha fazla talep ederseniz Portal Tasarımı ve Yönetimi cümlesine tıklayarak cevaplarınıza ulaşabilirsiniz.