Sırt Ağrıları

firstluck kullanıcısının resmi
28 Temmuz, 2015 - 13:52 -- firstluck

Sırt ağrısı günümüzde sık sık karşılaşılan, yaşam kalitesini, günlük etkinlikleri ciddi şekilde negatif etkileyen bir ağrı türüdür. Çoğunlukla basit ve tedavisi mümkün olan nedenlerden dolayı sırt ağrısı meydana gelir. Bayanlarda daha sık karşılaşılır. Kadınların yaptıkları ev işleri, hamilelik ve emzirme döneminin getirdiği fiziksel yük, sırt ağrısını harekete geçiren faktörlerdir. Sırt ağrısı basit bir hastalık gibi gözükse de bir doktora müracaat etmenizi ve aksatmamanızı gerektirmektedir. Çünkü ihmal durumunda hastalık müzminleşebilir veya ilerleyebilir. Bu sebepten sırt ağrınız varsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

Sırt ağrısına sebep olan faktörleri sayacak olursak; Duruş özürleri; Oturuş kusurları, uzun müddet çarpık pozisyonda oturmak, uzun süreli ayakta kalmak, uzun süre kollar yukarda çalışmak, klima veya vantilatöre karşı durmak olarak örnek verilebilir.

Oturuş biçiminizi düzeltmek için doğru oturuş şeklini bilmeli ve uygulamalısınız. Özellikle terli iken klima veya vantilatörlü ortamda durmamalısınız. Bilgisayar başında fazla vakit geçirmemelisiniz. Bunları uygulayarak oturuş kusurlarına bağlı sırt ağrınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Özellikle menepoz sonrası dönemde kadınlarda görülen Osteoporoz(kemik erimesi) sırt ağrısına neden olabilmektedir. Belli oranda kemik kaybı yaşanmış ise Osteoporoz sırt ağrısına sebep olur. Osteopeni denilen kemik kitlesinde azalma olursa genellikle sırt ağrısı gözlemlenmez. Osteopeni durumunda sırt ağrısı yaşıyorsanız ağrının nedeni detayına inilerek araştırılmalıdır.

Mekanik problemler,Bel veya boyun bölgesinde görülen fıtık, kireçlenme, incinme, kayma gibi problemler sırt ağrısının mekanik sebepleri arasında sayılabilir. Bel veya boyuna ait fiziksel problemler dolaylı olarak sırt ağrısına neden olurlar. Doğrudan bir neden oluşturmazlar.

İnfeksiyöz Hastalıklar ve Omurga İltihabı, sırt bölgesinde görülme ihtimali düşük, ciddi tedavi süreci gerektiren bir belirtidir. Brucelle ve tüberküloz buna örnektir. Vertebralar arası az sıklıkta görülen diskte iltihaplanma (diskitis) ve sırta ait disk hernisi (fıtık), sırt ağrısına yol açabilen durumlardandır. Omurga metaztazları ve kanser de sırt ağrısına sebep olabilir. Skolyoz yani Omurga eğriliğinde, omurga sağa veya sola doğru bir eğrilik gösterir. Bu durum sırtta antisimetrik bir görüntüye yani çarpıklığa sebep olur. Hafif derecedeki durumlar dışardan görülebilir biçimde olmaz. Röntgen ile belirgin olur.

[url=http://www.agriyiyen.com/#!sirt-agrisi-nedir]Sırt ağrısı[/url] basit gibi görülse de bazen önemli hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Skolyoz, bel veya boyun fıtığı, fibromiyalji, osteoporoz, myofasiyel ağrı sendromu gibi hastalıklara ve risklerine karşı sırt ağrınız varsa, mutlaka ihmal etmeden bir doktora müracaat etmelisiniz.

[url=http://www.agriyiyen.com/#!sirt-agrisi-tedavisi]Sırt ağrısı nasıl geçer[/url] diye sorulacak olursa Düzenli olarak egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek,esneme hareketleri,Sigara ve alkolden uzak bir yaşam, stresten uzak durmak,ideal kiloya ulaşmak,Duruşunuzu ve oturuşunuzu düzeltmeniz, Rahat ve vücudunuza uygun bir yatak, sırt ağrınızı hafifletmeniz için size faydalı olacak yardımcı uygulamalardır. Egzersizleriniz konusunda hangi hareketleri yapacağınızı, ne sıklıkla yapmanız gerektiğini ve diğer tüm sorunlarınızı bir hekime danışmalı, ve size en uygun tedavi yollarını öğrenmelisiniz.